10.5.2021 08:20
Jämsän Retki-Veikot ry

Merja Suunnistusliigan voittoon ja sunnuntaina naiset Viestiliigan avauksessa 5. sijalle

Merja Rantanen taituroi Suunnistusliigan voittoon lauantaina Kouvolassa. Vauhdikas maasto ja tarkat rastipisteet toivat hankaluuksia monelle naiselle, mutta Merjalla ei 5,1 km radalla olllut suurempia hankaluuksia. Hyvä ja tarkka suunnistaminen toi upean voiton Suunnistusliigan 2 osakilpailussa. Kovimman vastuksen antoi toinen maajoukkuenainen Tampereen Pyrinnön Venla Harju, joka jäi Merjasta 19 sekuntia. Kolmas oli Lahden Suunnistajien Karoliina Ukskoski jääden Merjasta 1.28 min.

Sunnuntaina jatkettiin Viestiliigan 2 osakilpailu samoissa maastoissa, kuin lauantaina. JRV:n naisten 1 joukkue nappasi tasaisessa kilpailussa hienosti 5. sijan. 1 joukkueessa juoksivat Hilla Pitkänen, Mia Taini ja Merja Rantanen. Hilla aloitti viesin hyvin ja saapui vaihtoon sijalla 11. n. 2 min Tampereen Pyrinnön 2 joukkuetta jäljessä. Toisella osuudella seuran valmentaja Mia oli tulessa ja teki tasaista suorittamista ollen vaihdossa 10. sijalla. Kakkososuudella kärjessä viiletti Lahden Suunnistajat. Merja pääsi takaa-ajoasemista ajamaan muita joukkueita kiinni. Kärkeen oli tässä vaiheessa matkaa lähes 6 min ja 5 sijaan n. 1,5 min. Merja tekikin hyvän suorituksen ja napsi joukkueita ankkuriosuudella mukavasti kiinni. JRV:n loppusija oli hienosti 5. ja voittajalle Tampereen Pyrinnön naisille jäätiin 3 min. Merja olikin ankkureista toiseksi nopein, jääden TP:n Venla Harjusta 10 sekuntia.