18.11.2021 09:27
Jämsän Retki-Veikot ry

Venla Taulavuori siirtyy JRV:n riveihin

Venla Taulavuori on nuori suunnistaja, joka voitti viime kesänä SM Epitkän Suomenmestaruuden, lisäksi hän juoksi Venlojen viestin aloituksessa mainiosti tullen kolmantena vaihtoon maailman valioiden joukossa. Venla tulee vahvistamaan JRV:n naisten ryhmää. Venla oli jo mukana kauden aloitusleirillä Peurungassa, jossa haastateltiin urheilijaa. Alla Venlan mietteitä tulevasta.

1. Kuka olet, mistä tulet ja mitä teet nykyisin?
Oon Venla Taulavuori, ikää 21 vuotta ja tulen Torniosta. Tällä hetkellä asun Tampereella ja opiskelen siellä yliopistossa Bioteknologiaa.

2. Miten päädyit Jämsän Retki-Veikkoihin? Taustaa seuran siirtoon?
Halusin vaihtaa seuraa, koska toiminta lähempänä tämän hetkistä kotiani houkutteli. Edustin siis tähän asti kasvattajaseuraani Alatornion Pirkkoja, johon tunnesiteet oli aika vahvat. Seuranvaihto ei siis ollut mulle mikään helppo päätös, koska sen lisäksi, että vaihdoin pois kasvattiseurasta, niin hyviä vaihtoehtoja oli paljon ja halusin tehdä päätöksen huolella. Lopulta päätin, että vaihdan JRV:hen, koska seuralla on aktiivista toimintaa ja lupaava porukka, johon halusin päästä mukaan. Koen myös, että seura tarjoaa loistavat mahdollisuudet kehittyä suunnistajana!

3. Kuinka hyvin tunnet entuudestaan JRV:n suunnistajia?
Seurasta löytyy entuudestaan muutama kaveri, jotka tunnen mielestäni liiankin hyvin :) Osa porukasta on mulle kuitenkin uusia, joten kiva päästä tutustumaan myös heihin!

4. Mitä vahvuuksia/heikkouksia sinulla on suunnistajana?
Suunnistajana vahvuuksiani on suunnassakulkeminen ja käyrien lukeminen. Oon myös ominaisuuksiltani sekä nopea että kestävä, joten jaksan hyvin pitkiäkin matkoja, mutta yleensä multa löytyy myös loppukiri. Suurimmat heikkouteni ovat rastinotto ja keskittymiskyky, koska ajatusten lähtiessä harhailemaan teen helposti tyhmiäkin virheitä. Juoksuvauhdissa on toki aina myös kehitettävää! Lisäksi oon todella huono pitämään lepopäiviä ja mut usein pakotetaan niihin :) Vahvuutena vielä lopuks kuitenkin se, että mulla ei oo kyllä koskaan ollut motivaation puutetta kehittyä!

5. Millaisia tavoitteita sinulla on kaudelle 2022?
Tavoitteena on jatkaa kehittymistä ja päästä edustustehtäviin. Toivon myös, että pystyisin nostamaan suoritusvarmuutta paremmalle tasolle ja tekemään oman tasoisia suorituksia useammin.

6. Peukku vai levy?
Ei kumpikaan :) On mulla kuitenkin kompassi, mutta suunnistan siis rannekompassilla.

7. Vapaa sana tai kerro jotain itsestäsi mitä muut eivät tiedä?
Ootan jo innolla ens kautta, että pääsen kisaileen JRV:n väreissä!! Oon siis myös aina rakastanut kilpailemista (vaikka en ois kovin hyvin pärjännytkään) ja mun ennätys on yhteensä 67 kilpailua vuodessa :)

Tervetuloa seuraan!