18.11.2021 14:38
Jämsän Retki-Veikot ry

Konsta Puranen vahvistamaan miesten joukkuetta

JRV:n miesten ryhmää vahvistaa tamperelainen Konsta Puranen. Tämä vikkeläkinttuinen kaveri oli pari vuotta sitten nuorten MM-kisoihin varasijalla, joten tämä taitoniekka tuo hyvää osaamista nuorten miesten rinkiin. Kuullaan Konstan mietteitä aloitusleirin jälkeen.

1. Kuka olet, mistä tulet ja mitä teet nykyisin?
Olen Konsta Puranen 23.v Tampereelta. Asun nykyisin Turussa ja opiskelen siellä tietotekniikkaa.

2. Miten päädyit Jämsän Retki-Veikkoihin? Taustaa seuran siirtoon?
JRV on herättänyt kiinnostukseni jo monta vuotta sitten nuorten menestyksellään. Mielestäni nuorten menestys kertoo seuran laadukkaasta toiminnasta. Keväällä 2021 talven vaikeuksista selvittyäni näin seurasiirron konkreettisena mahdollisuutena kehittyä suunnistajana ja samalla tuoda oman panokseni JRV:n miesten riveihin. Seuranvaihdon pyöriessä mielessä koin totaalisen yllätyksen. JRV:n urheilijat halusivat minut todella mukaan joukkuueeseen!

3. Kuinka hyvin tunnet entuudestaan JRV:n suunnistajia?
JRV:stä en tuntenut entuudestaan oman ikäluokkani urheilijoita, mutta hyviä ystäviä onnekseni löytyy. Miesten nimet ovat minulle tuttuja tuloslistoilta ja alotusleirillä pääsinkin tutustumaan paremmin äijäporukkaan ja yhteiseen ”koppielämään”

4. Mitä vahvuuksia/heikkouksia sinulla on suunnistajana?
Pidän itseäni erityisesti taitavana suunnistajana. Yö ja vaikeat maastot ovat minun pelikenttiäni. Toinen vahvuuteni on varmaankin rauhallisuuteni. Kykenen säilyttämään suorituskykyni huipussaan, oli tilanne kuinka kireä tahansa. Joukkuelajeissa tällaista kutsutaan kai Viilipytyksi. Ehdoton heikkouteni on viime vuosien kilpailemattomuus ja laahaava fysiikka. Onneksi nämä on helposti korjattavissa!

5. Millaisia tavoitteita sinulla on kaudelle 2022?
Yritän pysyä talven yli terveenä. Viime vuosien talvet ovat olleet hyvin rikkonaisia. Ehkä kelkan suunta vihdoinkin kääntyy! Ensi kesänä tavoitteeni on olla varteenotettava kilpailija viestiliigassa, sekä luonnollisesti kehittyä ja kuroa kiinni Suomen kärkisuunnistajia vauhdissa.

6. Peukku vai levy?
En tarvitse kompassia suunnistaakseni hyvin. Jos sellainen kuitenkin on matkassa, on se aina peukku.

7. Vapaa sana tai kerro jotain itsestäsi mitä muut eivät tiedä?
Urheilun ulkopuolella pidän pyörien rakentamisesta ja kulttuurin seuraamisesta. Erityisesti elokuvat ja teatterit vievät minut mukanaan. Jos olisin jokin fiktiivinen hahmo, olisin Oopperan Kummitus vaikka James Bond olisi myös loistava vaihtoehto.

Tervetuloa seuraan!