22.1.2022 12:25
Jämsän Retki-Veikot ry

Sportia Jämsä Talvirastit Jämsän keskustassa on sprinttailtu

Sportia Talvirastit säksätettiin tänään Jämsän keskustassa. Tarjolla oli mukavaa pakkaskeliä ja suunnistuksellista haastetta.

Kilpasarjan radan pituus oli 3 kilometriä linnun tietä, mutta lyhintä mahdollista reittiä pitkin noin 4,5 kilometriä. Ykkösrastilla leimasimen sijoittelu ei ollut optimaalisin ja ratamestari ei tuosta puuttuvasta leimasta rokottanut, paitsi jos oli jättänyt ykkösrastin kokonaan väliin. Näin oli päässyt joillain käymään. Nopeinta vauhtia piti tällä kertaa Virkajärven Aapo, jolle Ronkaisen Aarni hävisi 9 sekuntia. Merja jäi Aapolle 40 sekuntia. Jälkispekulointeja aiheutti aiheutti reitinvalinnat ja kiellettyjen vihreiden erottaminen kartasta. Myös omaehtoisia ja ratavalvojan tekemiä hylkäyksiäkin nähtiin. Kaikki voi kuitenkin muuttua, kun ylivalvoja pyöräyttää tuloksiin hyvitykset.

Avoimessa sarjassa nopeinta vauhtia piti Tainin Iida.

Ikähyvityksien jälkeen päivän nopein oli Aapo pitäen ykköspaikan 40 sekunnin turvin ennen Merjaa. Kolmanneksi Ronkaisten veljesten kamppailussa nousi Elias ennen Aarnia. Ratamestari oli hylännyt muutamia kilpailijoita rasteilta puuttuvien leimojen tai kielletyllä alueella juoksemisen takia. Jury mietti pitkään näitä hylkäysehdotuksia ja päätyi poistamaan näiltä muutamilta kilpailijoilta hyvitysajat rangaistukseksi. Hyvitystulokset löytyvät liitteestä.

Avoimessa sarjassa päivän nopein oli ikähyvityksien jälkeenkin Iida Taini. Iidalla onkin kaudelta jo hienosti 3 voittoa vyöllään. Toinen oli päivän uurastuksessa Eero Ronkainen ennen Niilo Mäkistä.

Seuraavat talvirastit juostaan la 12.2. Särkijärven kuntotalolta. Samalle päivälle on suunniteltu seuratoimintapäivää. Tästä viestitään vielä tarkemmin.

Raakatulokset ja väliajat liitteenä. Tulokset löydettävissä myös Rastilippupalvelusta.