15.2.2022 12:47
Jämsän Retki-Veikot ry

Sportia Jämsä -talvirastit - Jämsänkosken Yhtenäiskoulu 26.02.2022 klo 11.00

Talvirastikaravaani siirtyy Jämsänkoskelle ja tällä kertaa päästäänkin nauttimaan Koulumäen eli vanhan Mäntykallion maastoista.

Koulumäkihän on se Jämsänkoskella sijaitseva mukava nyppälä, jonka huippu tavoittelee jopa 130 m korkeutta merenpinnasta. Noissa korkeuksissa tuuli tuivertaa ja ilma alkaa olla aika ohutta. Suunnistava kansa huomaa tämän siitä, että syke lähtee nousemaan, hengitys muuttuu raskaammaksi, askel alkaa painaa ja ajatus sumentua. Katastrofin aineksia siis. Alaspäin tultaessa askellus muuttuu herkästi ylivauhtiseksi - ilmailupuolella puhutaan yliääninopeudesta, josta aiheutuu kaikenlaisia pamauksia. No, noita pamauksia tuskin kuullaan, mutta tuo ylivauhtinen loikkiminen voi äityä vallan hallitsemattomaksi. Lumihankihan se sieltä sitten kutsuu.

Eli mukavaa on jälleen tarjolla.

Tapahtumakeskus rakentuu Yhtenäiskoululle eli tänne.

Lähtöjärjestys otetaan hatusta sillä poikkeuksella, että neljää kovaa Aata ja yksi E (Antti, Aarni ja Aapot sekä Elias) lähtevät matkaan viimeisinä, jos viivalla sattuvat olemaan. Lähtöön siirrytään klo 10.50. Osalla rasteista on leimasin ja niillä luonnollisesti leimataan - muilla perinteiseen tyyliin hipaisu lippuun.

Tässä vähän speksejä - huomioikaa kellonaika:

  • ilmoittautuminen ja lähtöjärjestyksen arvonta klo 10.20-10.50 tapahtumakeskuksessa
  • EMIT-leimaus, joten oma kortti mukaan. Järjestäjällä on muutama lainaemit kaiken varalta.
  • tapahtuma on kaikille suunnistuksen ystäville avoin. JRV:n jäsenille osallistuminen on maksutonta, muilta peritään 5 €:n maksu
  • kartta on vielä työn alla oleva sprinttikartta, jossa on kuitenkin kaikki oleellinen; mittakaava on se 1:4000
  • matkat ovat n. 3,7 km kilpasarjassa ja vähän alle 2 km avoimessa sarjassa
  • teiden ylityksissä varovaisuutta.

Suunnistajien harmiksi karttaan on laitettu määrä maastossa näkymättömiä kiellettyjä alueita. Osa ihan tarkoituksella eli kaikki pensaat eivät välttämättä näy nykyisten kinosten alta.

Sitten vielä pari kommenttia. Jotta homma pysyisi tasapuolisena, koulun alueella EI SAA verkata. Alla kuva verkka-alueesta. Toinen tärkeä asia on kielletyt alueet ja ylitettävät kohteet. Normaaleja kiellettyjä ovat tontit ja erikseen kielletyiksi merkityt alueet. Kaksiväkäsiä aitoja ja tumman vihreitä pensaita ei saa ylittää, vaikka se näissä lumiolosuhteissa mahdollista olisikin.

Sprinttikartan kuvausohjeet muuttuivat vuoden vaihteessa hieman ja tässä ne kaksi tärkeintä: kielletty pensas on nyt tumman vihreä eli sen pitäisi erottua. Toinen iso muutos on kahden tason kuvausohje, josta esimerkinä kuva sallitusta alikulusta.

Näillä ohjeilla tervetuloa sprinttailemaan. Ja jos siellä Jyväskylässä mietitte, että kannattaako lähteä, niin kannattaa.

-Jorma-