26.2.2022 14:40
Jämsän Retki-Veikot ry

Sportia Jämsä -talvirastien 26.02.2022 tulokset

Aurinko paistoi ja ilma oli raikas hengittää. Siinä tämän kertaisten talvirastien ulkoiset puitteet. Hienoa siis oli.

Ratamestari oli ehkä ennakko-odotuksista poiketen loihtinut Koulumäen - Kankarisveden koulun maastoihin selkeästi sprinttityyppiset radat. Reitinvalintaa ja ylämäkeä riitti heti paukusta aina maaliin saakka. Luminen talvi aiheutti sen, sen että aivan kaikilla reitinvalinnoilla ei ollut niin sanotusti kovaa tossujen alla - tästä olen saanut jo kipakan palautteen.

Radalla tiukinta vauhtia piti Linnasenvuoren nuori gaselli eli Aapo, joka löi Merjan reilun puolen minuutin erolla. Joonas oli hieman yllättäen kolmas jääden Merjalle kuitenkin jo yli 2 minuuttia. Kuriositeettina mainittakoon, että sijat 3 - 10 mahtuvat minuutin sisään. Tiukkaa, siis tosi tiukkaa. Marko ei saanut aikaa, kun hän kaiken maalisählingin keskellä unohti luetuttaa emittinsä tulospalvelussa.

Ikähyvityksien jälkeen kauden ensimmäisen paalun otti Aapo Kuronen ja kakkosenksi kiilasi Panu Kärkkäinen. Kolmanneksi tipahti Merja Rantanen. Jury ei hylännyt ketään epäselvistä leimauksista, joten tästä voi päätellä, että kauden loppuakohden rupee ote lipsumaan. Markolle taiottiin aika hatusta ja löytyy lopullisissa tuloksissa.

Koulumäki kiittää ja kumartaa. Seuraavat talvirastit ovat parin viikon päästä 12.3. ja edelleen Jämsänkoskella. Jämsänkoskella on samalla K-S suunnistuksen nuorten leiripäivä, jolloin kirittäjiä tulee K-S suunnistusseuroista.

-Jorma-