11.3.2022 21:33
Jämsän Retki-Veikot ry

Jämsän Retki-Veikot on Vuoden keskisuomalainen urheiluseura!

Jämsän Retki-Veikot on valittu Vuoden keskisuomalaiseksi urheiluseuraksi. Valinta julkistettiin perjantaina 11.3. Jyväskylässä järjestetyssä Keski-Suomen Urheilugaalassa, jossa Keski-Suomen Liikunta palkitsee vuosittain vuoden keskisuomalaisen urheilijan, urheiluseuroja sekä urheilun ja liikunnan sektorilla kunnostautuneita henkilöitä.

Jämsän Retki-Veikkojen toiminta on laajaa ja seura on menestynyt suunnistuksessa eri ikäluokissa hyvin. Seuran jäsenet ovat vuodesta toiseen saavuttaneet lukuisia Maailman-, Euroopan- ja Suomen mestaruuksia. Vuonna 2021 seuran suunnistajat saavuttivat eri ikäluokissa 21 SM-mitalia, joista yhdeksän kultaista. JRV:n naisten joukkue saavutti Venlojen Viestissä 19. sijan. Seura voitti Nuorten Jukolan viestin ja Halikko-Viestissä saavutettiin 5. sija. Seura oli vuonna 2021 suunnistuksen SM-tilastossa neljäntenä.

Vuonna 2021 peräti 12 Jämsän Retki-Veikkojen suunnistajaa sijoittui ikäsarjassaan valtakunnan rankingilla 10 parhaan joukkoon ja kirkkaimpina saavutuksina vuonna 2021 Aarni Ronkaisen nuorten Euroopan mestaruuskulta, ja Sole Niemisen kolme veteraanien maailmanmestaruuskultaa Unkarin MM-kilpailuista.

Seura liikuttaa nuoria ympäri vuoden monipuolisilla harjoituksilla. Nuorten ja lasten suunnistuskoulussa on vuosittain n. 70 osallistujaa oppimissa suunnistusta ja monipuolista liikuntaa. JRV:n kuntorasteilla käy vuosittain yhteensä n. 4000 henkilöä liikkumassa luonnossa, joka on kesäisin Jämsän suurin viikottainen kuntoliikuttaja.

Trendi arvokilpailumenestyksessä on ollut viime vuodet nousujohteinen, mikä kertoo ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä nuoriso- ja valmennustyöstä. Saavutetulla menestyksellä Jämsän Retki-Veikot on osoittanut, että aktiivisella ja pitkäjänteisellä seuratyöllä voi pienenkin paikkakunnan seura saavuttaa menestystä ja olla osaltaan viemässä Suomea maailmankartalle.

Kiitos saadusta huomionosoituksesta kuuluu urheilijoille, valmentajille, ohjaajille, junioreille, huoltojoukoille, kuntoliikkujille, seuratoimijoille, talkoolaisille, yhteistyökumppaneille ja kaikille muille seuratyössä ja -toiminnassa mukana oleville - KIITOS!

Lisätietoja: https://www.kesli.fi/uutiset/elmo-lakka-vuoden-2021-keskisuomala/