26.3.2022 12:05
Jämsän Retki-Veikot ry

Talvirastien finaali 26.03.2022 ja kokonaistulokset

Keli on sen verran rauhoittunut, että sähkötkin pysyvät päällä. Joten tässä tätä nyt on.

Tosiaan rataryhmän erikoinen eli väärään paikkaan laitettu leimasimellinen rastipukki saattoi aiheuttaa alkupään kilpailijoille hieman tuskaa. Tulospalvelukaan ei moisesta oikein tykännyt vaan otti ratatiedostosta koko rastin pois (114). Siksi sitä ei näy väliajoissa.

Mutta asiaan. Tänään olikin hieno keli tuulettaa keuhkoja - mukavana apuna oli hyinen ja kova jostakin päin puhaltanut tuuli. Siitä huolimatta paikalla oli jälleen mukavasti suunnistajia. Ratamestari oli ratojen puolesta tehnyt paluun vanhaan korttelityyliin, jossa ei turhilla rasteilla ole kikkailtu. Mutta eivät suunnistajat tähän miinaan astuneet. Päinvastoin. Radalla nopeinta vauhtia piti Lavamäen nuori gaselli eli Ronkaisen Aarni. Eroa seuraavaan eli Paljakan ikinuoreen Anttosen Anttiin tuli reilu minuutti. Rantasen Merja ei ihan pysynyt nuorten miesten vauhdissa, mutta oli kuitenkin hienosti kolmas.

Hyvitysten jälkeen tilanne ei oikeastaan muutu, vaan Aarni otti tämän kertaisten talvirastien 1-sijan. Antti jäi tässä sekuntipelissä toiseksi ja kolmanneksi nousi Rantasen Maaret ennen Merjaa ja Mäen Ninaa. Kärkiviisikko mahtui minuutin sisään. Hurjaahan tämä tämmöinen on.

Talvirastien kokonaistilanteen kannalta ehkä jäätävimmän suorituksen teki kuitenkin Rantasen Maaret, joka sanalla sanoen kesti ennakkopaineet mestarillisesti. Maaret otti 1-rastille haparoiden edenneen Jorman kiinni ja tästä innostuneena varmaankin vielä lisäsi vauhtia. Siltä se ainakin tuntui. No, tilanne rauhoittui jossakin vaiheessa, mutta Maaret jaksoi sinnikkäästi roikkua hitaasti kiiruhtavan perässä aina maaliin asti. Ero maalissa jäi vallan minimaaliseksi. Kertakaikkisen hieno suoritus Maaretilta.

Talvirastien kunkku tänä vuonna on siis Maaret, jonka suoritustaso pysyi hyvänä ja korkeana läpi koko talvirastikauden. Rastikansa onnittelee Maarettia. Maaretin takaa voidaan poimia muutamia yksityiskohtia: rasteilla kävi kaikkiaan 119 suunnistajaa (noin), suorituksia tuli kaikkiaan 342 ja keskimäärin porukkaa rasteilla oli 38. Ja löytyypä kolme innokasta, jotka suunnistivat kaikkilla 9 rasteilla: Rantasen Maaret, Nurmisen Jonne ja Vallan Matti. Hienoa.

Kilpa-sarjan kokonaispistetaulukossa on erikseen kunkin suunnistajan kaikki keräämät pisteet ja lopuksi 7 parhaan suorituksen pistemäärä. Noihin 7:ään suoritukseen on laskettu finaali mukaan riippumatta siitä, onko finaaliin osallistunut vai ei.

Kilpailun epävirallinen valvoja kiittää kaikkia talvirasteille osallistuneita niin kilpailijoita kuin järjestäjiäkin. Radat ovat jälleen kerran olleet hienoja - kannattaa taputella toisianne selkään, kun toreilla ja turuilla tapaatte. Ja erityisterkut talvirastien Grande jyrylle eli Joonakselle. Hyviä uutisia on tänäänkin saatu sieltä päin. Talvirastikansa toivottaa sinulle hyviä treenihetkiä ja ennen kaikkea nopeaa toipumista.

Talvirastikausi 2021 - 2022 on nyt ohi :-(.

-Jorma-