18.4.2022 19:08
Jämsän Retki-Veikot ry

J-S-kuntorastit 21.04.2022 Jämsänkoskella

Tämän viikon kuntorastit suunnistetaan Jämsänkoskella ja edelleen korttelityyppisesti. Tapahtumakeskus rakentuu tänne.

Ratavaihtoehtoja on kolme (1,4 - 3,1 - 4,8 km). Niistä jokainen löytää itselleen kyllä sopivan. Lyhin on oikein mukava pikku kierros jämsänkoskelaisessa taajamassa - tällä radalla pitäisi olla kovaa alla koko matkan. Noin muuten ratojen lumitilanne kulkee käsikädessä ratapituuksien kanssa. Eli pisimmällä radalla tossut tullevat kohtuullisella varmuudella kastumaan jonkin verran. Ja tällä kertaa suunnistajat pääsevät myös totuttautumaan metsään. Tuohon ihmeelliseen asiaan, jossa on paljon erilaisia pystyelementtejä ja hyvin vähän jos ollenkaan valmiiksi tallattuja reittejä. Tätä elementtiä on näillä rasteilla viljelty vielä kuitenkin hyvin maltillisesti.

Vaikka radoille on ujutettu metsäelementtiä, paras jalkine tällä kertaa lienee ehkä jokin nappulapohjainen kenkä. Nastareillakin saa toki mennä, mutta niiden yksitoikkoinen ropina taajaman asfalttipitoisia uria vasten saattaa alkaa pitemmän päälle puuduttamaan. Eihän sellaista kukaan kestä - ei. Ja jos suunnistus sujuu oikein mallikkaasti, jälkispekulaatiot sujuvat kuvan mukaisesti hymyssä suin.

Tapahtuma-aukiolla on vielä hyvinkin iso kasa lunta, joten sinne sopii rajallinen määrä autoja. Siksipä suosittelen, että autoja parkkeerataan uimahallin ja vanhan torin parkkipaikoille (kts. kuva). Huomioikaa samalla mahdolliset pysäköinnin aikarajoitukset.

Eli näillä saatesanoilla tervetuloa Jämsänkosken korttelityyppisille kuntorasteille t: kuntorastipoppoo.

P.S. Kartta on arkistojen kätköistä kaivettu Jämsänkosken vanha sprinttikartta ja kaikkien karttojen mittakaava on sen 1:4000. Ja tulkoon vielä tämäkin esille eli tämän kertaisten rastien kaikki rastipisteet ovat jyrkänteitä. Niitä löytyi oikein mukavasti ja jäi vielä ylikin.