6.5.2022 15:33
Jämsän Retki-Veikot ry

Kevään kisakooste

Kevään kisakausi on jo pitkällä ja ensimmäiset SM-kisat juostaan jo reilun viikon päästä Jyväskylässä SM-sprintin merkeissä. Vedetäänpä nyt yhteen miten kevään kisat ovat retki-veikoilla sujuneet.

8.4.2022 Kevätyön Viesti
Naantaliin ensimmäiseen Viestliigaosakilpailuun Jämsästä matkasi kolme joukkuetta + lisäksi 2 joukkuetta H/D16-sarjaan. Olosuhteet Naantalissa olivat osittain hieman talviset. Liekö lumen määrästä johtuva vähäinen maastoharjoittelumäärä ollut osasyynä myös siinä, että pääsarjojen nuoret joukkueemme sortuivat haastavassa maastossa useisiin virheisiin. Naisten ykkönen Elena, Hilla ja Venla ylsivät kuitenkin sijalle 14. Miesten joukkue Samuli, Elias ja Aleksi suunnistivat sijalle 43. H/D16-sarjojen joukkueet sen sijaan onnistuivat viestissä mainiosti ja 1-joukkue Aapo K., Heidi ja Aapo V. suunnistivat viestin voittoon ja kakkosen Jonne, Elli ja Pyry säestivät upeasti viidennellä sijallaan. Kisassa ensisuunnistuksensa JRV:n punamustavalkoisissa väreissä tekivät naisten kakkosen Henrika Vallema ja nuorten ykkösen Heidi Salonen.

Pääsäinen: 15.5. Saaristorastit ja 17.5. Viking-rastit
Pääsiäisleirin yhteydessä JRV:läiset kävivät starttaamassa myös henkilökohtaisen kisakautensa. Perjantaina Paraisten Saaristorasteilla nähtiin useita erinomaisia suorituksia. Naisten pääsarjassa Venla suunnisti hienosti sijalle 3. ja myös Hilla avasi henkilökohtaisen kisakautensa erinomaisesti päätyen sijalle 16. Naisten sarjassa oli kaiken kaikkiaan 73 osanottajaa. D20-sarjassa Elena teki huippusuorituksen ja voitti sarjansa ja Helmi oli lähituntumassa viidennellä sijallaan. Tyttöjen puolella myös Heta avasi 18-sarjassaan kautensa vakuuttavasti suunnistaen toiseksi. Kolmen joukkoon ylsivät myös Janette (2. D12TR), Tia (2. D35) ja Sole (1. D85). Pojista Aarni starttasi kautensa voitolla H18-sarjassa ja Aapo V. H16-sarjan toisella sijalla. Aapo K. täydensi H16-poikien vahvaa kokonaispanosta yhdeksännellä sijallaan.

Sunnuntaina Viking-rastit kisattiin Paimiossa lumen haitatessa edelleen hieman kisasuorituksia. JRV:n pääsarjan naiset jatkoivat edelleen tasaisen hyviä suorituksiaan, kun trio Venla, Merja ja Hilla suunnistivat sijoille 5, 9 ja 10. Voittoihin kisassa retki-veikoista ylsivät Antti (H35), Tia (D35) ja Janette (D12TR). Kakkossijan saavuttivat Mia (D40), Aapo V. (H16) ja Elna (D10RRS). Kolmanneksi suoriutui hyvin juossut Jonne (H15).

23.4.2022 FinnSpring, henkilökohtainen kilpailu
Kauden ensimmäinen tärkeä henkilökohtainen kilpailu piti olla FinnSpring. Mutta koska olosuhteen olivat edelleen osittain talviset niin kilpailulta otettiin pois näyttöarvo arvokisoihin. Kovatasoiset, isot kisat kuitenkin olivat kyseessä ja nuorten sarjoissa kilpailu oli INOV-liigan osakilpailu. Parhaiten Askolan maastot hallitsivat Virkajärven sisarukset Heta ja Aapo, jotka voittivat sarjansa (D18E ja H16E) ja samalla INOV-liigan osakilpailun jopa varsin ylivoimaisesti. H16-sarjalaiset näyttivät jälleen vahvaa joukkuepanosta, kun Pyry ja Aapo K. suunnistivat myös 10-sakkiin (7. ja 10.). Muuten retki-veikkojen sijat kolmen kärjessä olivatkin tiukassa, mutta muutamia sinne kuitenkin ylsi. Merja avasi veteraaniuransa ja suunnisti D40A-sarjan voittoon. Mia puolestaan kisasi samanikäisten lyhyemmällä radalla(D40AL) toiseksi ja Kirsi D50A-sarjassa kolmanneksi.

24.4.2022 FinnSpring-viesti, Viestiliigan toinen osakilpailu
Kauden avanneen Kevätyön Viestin jäljiltä JRV:n pääsarjan joukkueilla oli tavoite tehdä hallittuja suorituksia. Naisten sarjassa joukkue Merja, Hilla ja Venla suunnistikin koko viestin vähin virhein ja pysyi kärjen tuntumassa koko viestin ajan Merjan tullessa avausosuudelta jopa kärjessä. Venla ankkuroi joukkueen lopulta hienosti kuudenneksi. Miesten viestiliigajoukkueet kokivat kovia takaiskuja sairastumisten ja vammojen myötä ihan viime hetkille asti. Joukkue Henry, Aarni ja Konsta suunnisti kuitenkin urakkansa mallikkaasti läpi sijalle 43. Konstalle kilpailu oli ensimmäinen JRV:n väreissä.
15-18-vuotiaiden sarjassa poikien joukkue jatkoi erinomaisia esityksiään ja Eliaksen ankkuroima joukkue kukisti viime vuoden SM-kultajoukkue Lynxin loppuratkaisussa. Joukkueen aiemmat osuudet suunnistivat Aapo K. ja Aapo V. Samanikäisten tyttöjen joukkue Heidi, Elli ja Heta suunnisti myös vähin virhein ja päätyi sijalle 6. Heta jatkoi erinomaisia juoksujaan ankkuriosuuden nopeimpana.

30.4. EspooSprintti, aikuisten MC- ja MM-kilpailujen näyttökilpailu
Espossa juostiin aikuisten kauden ensimmäinen näyttökilpailu tuplasprintin merkeissä. Naisten pääsarjassa Inka osoitti, että talven harjoittelu on sujunut hyvin ja saavutti kovassa joukossa aamupäivän kisassa sijan kolme ja iltapäivällä sijan 6. Venla suunnisti kisat tasaisesti kahdenkymmenen tuntumaan sijojen ollessa 21. ja 12. Miesten pääsarjassa Aarni oli vielä juniori-ikäisenä kokeilemassa miesten vauhtia. Vauhti riittikin jo hyville sijoille 23. ja 28. Kisoissa muita menestyneitä retki-veikkoja olivat tuplavoittaja Heta (D18 1. ja 1.), Panu (H60 2. ja 2.), Elias (H18 3. ja 2.), Aapo V. (H16 2. ja 2.) ja nuorempien seurassa kisannut Sole (D80 4. ja 3.)

1.5. Sprinttiratatesti ja Knock Out, aikuisten MC- ja MM-kilpailujen näyttökilpailu
Sunnuntaina aikuiset jatkoivat arvokisanäyttöjen antamista. Aamulla ohjelmassa oli ensin urheilukentällä juostu sprinttereille suunniteltu n. 10minuutin testi käännöksineen, kiihdytyksineen ja leimauksineen, jossa Inka juoksi tiukassa kisassa seitsemänneksi. Tähän päivään mukaan pääsi vain 12 parasta suomalaista edellispäivän kisatulosten perusteella. Raju viikonloppu jatkui vielä iltapäivällä Knock Out-sprintillä. Ensimmäisessä vaiheessa Inkan aika oli kaksi erää yhteenlaskettuna viidenneksi nopein (oman eränsä 4.) ja toisessa vaiheessa yhdeksänneksi nopein (oman eränsä 5.) Viikonlopun jäljiltä näyttää hyvälle sen suhteen, että Inka on toukokuun lopulla matkaamassa Ruotsiin MC-kilpailuihin 😊