10.5.2022 11:21
Jämsän Retki-Veikot ry

Jämsä voittoon maakuntaviestissä

Maanantai-iltana käyty 33. Keski-Suomen maakuntasuunnistus oli Jämsän näytöstä. Jämsä I aloittaja Merja Rantanen tanssahteli sellaiset alkutahdit viestille, että toisen osuuden Aapo Kuronen pystyi pitämään keulapaikan, vaikka suunnistus kangerteli. Kolmannella osuudella Maaret Rantanen kellotti osuuden nopeimman ajan, joten ankkuri Antti Anttonen hallitsi tilanteen ja pääsi loppusuoralla tulettamaan joukkuekavereiden kanssa voittoa. Toiseksi kilpailussa ennätti Keuruu joukkueella Alina Papinaho, Juha Koskinen, Heli Peltola ja Samuli Peltola. Jotta Keski-Suomen suunnistusherruudesta ei jäänyt jossiteltavaa, niin Jämsän II joukkue nappasi kolmannen sijan. Joukkueessa suunnistivat Susanna Nurminen, Jonne Nurminen, Iida Taini ja Marko Pitkänen. Pieni, mutta pippurinen Toivakka oli pitkään kiinni kolmannessa sijassa, mutta hylkäys koitui kohtaloksi.

Puulaakisarjassa käytiin tiukkaa taistoa voitosta Lankkuan kyläjoukkue Keuruun ja Suuntana Gradia Jämsän välillä. Vain 33 sekunnin erolla voitto matkasi Keuruulle. Joukkueessa juoksivat Reetu Inkilä, Mika Sipponen, Timo Ahonen ja Johanna Niittymäki.

Tulokset löytyvät täältä: http://esahoo.fi/ksmks22.htm

Kiitoksia kilpailijoille, toimitsijoille, kannustajille ja Jämsän kaupungille. Mukaan tähän hyvähenkiseen tapahtumaan olisi sopinut isompikin joukko. Toivottavasti ensi vuonna joukkueita on jo enemmän ja maakunnan pääkaupunki Jyväskyläkin aktivoituu rekrytoimaan jokusen suunnistajan paikalle.

Jani Sompin valokuvia tulee kisasivuille, kunhan muistikortit on purettu. https://www.jrv.fi/maakuntasuunnistus2022