10.6.2022 11:01
Jämsän Retki-Veikot ry

JRV-junnut Leimaus-leirillä

JRV-nuoriso vietti ensimmäistä kesälomaviikkoa maanantaista torstaihin Leimaus-leirillä Kuopion Rauhalahden toimiessa leiripaikkana. 17 leiriläistä ja 5 ohjaajaa majoittuivat Rauhalahden matkailukeskuksen eli leirintäalueen mukavissa mökeissä. Suunnistusharjoituksia tehtiin päivittäin kaksi. Uusia oivalluksia ja oppia uudenlaisessa maastotyypissä saatiin runsaasti ja ottipa yksi leiriläinen peukkukompassin käytön hienosti haltuun. Treenien väliajoilla liikuttiin myös ahkerasti, mm. uitiin, ajelttiin polkuautoilla ja pelailtiin eri tavoin niin, että päivien aikana kertyneet askelmäärät olivat hurjissa lukemissa. Jokaiseen ruokailuunkin kävelyä tuli reilu kilometri.

Oheisohjelmissa osa porukasta kävi savusaunassa ja loput vierailivat leirintäalueen vieressä olleessa eläinpuistossa. Viimeisen illan leiridiskossa ensin nuorimmat leiriläiset hyppivät niin, että alakerrassa olleessa ohjaajainfossa katossa ollut tykki ja seinälle heijastettu teksti hyppi ylös-alas. Isommat leiriläiset jatkoivat diskoa hiki päässä tanssien viimeiseen kappaleeseen Letkajenkkaan asti. To-aamuna kisattiin Leiriviestissä, jossa JRV sai kasaan kolme joukkuetta. JRV jäämiehet joukkueessa suunnistivat: Viola, Kalle, Vihtori, Iida, Niilo ja Jonne. JRV jalattomat joukkueessa juoksivat Enni, Ella, Eelis, Emil, Eino ja (E)Riikka. JRV jyrät joukkueessa suunnistivat Emilia, Annika, Emilia (juoksijapankista saatu Pellon Ponnen suunnistaja), Janette, Matias ja Elli. Sähäkkä leiriviesti tarjosi kaikille kivan kokemuksen letkajuoksusta ja omaan suoritukseen keskittymisestä, tosin kisamaasto oli tuttua kun mökkimme sijaitsivat keskellä aluetta. Ankkureille oli järjestetty hieno yllätys, "vesieste" loppusuoralle.

Leimaus-leirisivuilla on todella paljon hienoja kuvia leiriltä, joissa vilahtelee monta tuttua kasvoa https://www.leimausleiri.fi/

Kotimatkalle lähdettiin monta suunnistuskokemusta rikkaampana hieman haikealla fiiliksellä, kun kavereille sanottiin heipat.

Ensi vuonna taas Leimaukselle, Tampereelle vuorostaan.

Kuva: Jere Alen