28.8.2022 17:25
Jämsän Retki-Veikot ry

Hippo-suunnistuskoulun maastojaksojen päätös

Hippo-suunnistuskoulu on kokoontunut kesän jälkeen neljä kertaa tiistai-iltaisin, paitsi yksi kerta oli tutustuminen torstai-illan kuntorasteihin Huhdanvuoren hiihtokeskuksessa. Hippo-suunnistuskoulussa osallistujat ovat olleet iältään 4 - 14 -vuotiaita ja joka kerta mukana on ollut 25 - 40 innokasta suunnistajaa. Heidät on jaettu neljään eri ryhmään: oravat, ketut, ilvekset ja hirvet. Seuran 15-16 -vuotiaat juniorit ovat toimineet ohjaajina seuran aikuisten kanssa ja joka ryhmällä on pyritty säilyttämään samat tutut ohjaajat läpi kauden. Suunnistustaitoja on harjoiteltu eri puolilla Jämsän seutua niin maastokartoilla kuin sprinttikartoillakin. Alkuun on tehty yhdessä verryttelyjä pelien ja leikkien muodossa sekä sen jälkeen on suunnistettu joko yksin, oman aikuisen kanssa, kaverin kanssa tai ryhmissä ohjaajien avustuksella. Liikkumisen iloa sekä rastien löytymisen riemua on ollut hieno seurata. Kauden aikana oppimista ja oivaltamista sekä suunnistustaitojen karttumista on myös tapahtunut.

Viimeisellä kerralla alkuun juhlistettiin Nuorten Jukolassa olleiden joukkueiden hienoja suorituksia. Sen jälkeen suunnistettiin Säyrylän sprinttikartalla ja lopuksi kisailtiin joukkueittain mukavissa viesteissä rantasaunan nurmikolla hyvän sään vallitessa. Kaiken tämän jälkeen nautittiin pillimehut ja välipalakeksit sekä jokainen sai kotiin viemisenä Himos Traililta jääneet Swixin palkintokassit, jossa oli herkullinen Elosen Aurinkokranssi.

Suunnistuskoululaisten syksy jatkuu harjoitellen omatoimisesti torstai-illan kuntorasteilla sekä suunnistuskilpailuissa. Syysloman jälkeen harjoituksia jatketaan keskiviikkoisin Vitikkalan koulun salissa.