25.9.2022 21:29
Jämsän Retki-Veikot ry

Vuoden ensimmäiset yö-iltarastit Torstaina 29.9 Orivuoressa!

Yösuunnistus-kausi on täällä! JS-rastit suunnistetaan ensimmäistä kertaa pimeässä 29.9 Orivuoressa. Iltarasteilla on odotettavissa hyvää pöhinää, sillä tällä kertaa poikkeuksellisesti lähtö tapahtuu yhteislähdöllä! Yhteislähtö tapahtuu klo 19.15 (olkaa ajoissa paikalla, jotta varmasti ehditte yhteislähtöön). Yhteislähtö ei tosin ole pakollinen, vaan sen jälkeen voi halutessaan lähteä omaa tahtia matkaan. Suosittelemme kuitenkin yhteislähtöä kaikille.


Ratavaihtoehtoja on kolme: 2km helppo, 3,5km normaali ja 5km vaikea. Pisimmillä radoilla on alkumatkasta niin kutsuttu ”perhoshajonta”, joka tuo hyvän lisämausteen suunnistukseen. Hajonnan ideana on, että ns. keskusrastilta lähtee kolme lenkkiä, jotka suunnistajat kiertävät satunnaisessa järjestyksessä. Keskusrastilla käydään näin ollen yhteensä neljä kertaa. Olkaa tarkkana rastinumeroiden kanssa, että menette lenkit varmasti oikeassa järjestyksessä. Hajonnan ja yhteislähdön vuoksi metsässä tulee olemaan paljon suunnistajia samanaikaisesti, mutta silti kaikki saavat suunnistaa itse omaa vauhtiaan. Nyt on siis pieni kynnys lähteä pimeään metsään!


Rata tulee kiertämään Orivuoren parhailla alueilla, jonka vuoksi lähtö ja maali ovat noin 500m päässä parkkipaikalta (kuva alhaalla). Tule siis ajoissa paikalle! Parkkipaikka sijaitsee Orivuoren parkkipaikalla, jonne opastus alkaa uimahallin risteyksestä. Järjestäjät ovat ajantasaistaneet karttaa parhaansa mukaan, jonka vuoksi suurinosa alueesta pitäisi olla kunnossa. Radoilla on paljon rasteja, joten olkaa tarkkana, että käytte omilla rasteillanne ja oikeassa järjestyksessä. Kartanmyynti löytyy lähdöstä. Huom! Yleisön pyynnöstä myös heijastimet rasteilla!


Parkkipaikan sijainti: Lisätty merkki


Nähdään rasteilla!

Terveisin Ronkaiset, Konstarit ja Nyholmit