21.1.2023 13:45
Jämsän Retki-Veikot ry

Talvirastien tulokset 21.1.2023

Sportia talvirastien 6. osakilpailu ampaistiin käyntiin Jämsän kirkolle rakennetulta tapahtumakeskukselta kohti Vitikkala-Paunu -aluetta. Suunnistajia helli mukavan talvinen ilmanala harvojen lumihiutaleiden leijaillessa maahan suunnistajien kisakireyttä rauhoittaen. Avoimessa sarjassa matkaa oli noin 1,8 kilometriä ja kunkkusarjassa 3,3 kilometriä linnuntietä. Ratamestari oli tällä kertaa suunnitellut radan, joka tarjoili tasapainoilua vanhan kunnon korttelin ja tiukan sprintin välillä. Eroja tehtiin niin jalalla kuin reitinvalinnoilla. Jälkispekulointi kävi suorituksen jälkeen kovana.

Kunkkusarjassa nopeimman ajan (21:57) juosseen Ajo Anttosen suoritus jouduttiin ikävästi hylkäämään harmittavan rikkeen vuoksi, jolloin raakatuloksissa kärkeen nousi Alhojärven pika-aituri Aapo Virkajärvi (24:01). Aapon kantaan, alle kahden minuutin aikaikkunaan, kirmasivat Merja Rantanen (24:44) ja Kurosen Tommi (25:54).

Avoimen sarjan nopeimman ajan pinkoi tälläkin kertaa Viljo Seppälä (15:23).

Ikähyvityksien jälkeen piikkipaikan piti Aapo, mutta kakkoseksi nousi nuori Kalle Seppälä jääden keulaan 17 sekuntia. Kolmannen paikan valtasi kahdeksankertainen MM-mitalisti Merja. Näin ollen kaksi nuorta keulamiestä ei varmasti aamulla tiennyt, että Merjalla on kaikkiaan 13 EM tai MM-mitalia, joista 4 kultaa, 4 hopeaa ja 5 pronssia. Nyt näitä tuloksia luettaessanne tiedätte minkälaisen päänahan saitte tänään seuran Talvirasteilla. Onnea siitä :)

Tässä vielä kaikille yli-innokkaille (joita jälkispekulointi kiinnostaa) linkki ratamestarin mittauksiin reitinvalinnoista muutamille kiinnostaville rastiväleille. Huomioitavaa: lyhin metrimäärä ei välttämättä tarkoita nopeinta reitinvalintaa.

Seuraavat talvirastit juostaan parin viikon tauon jälkeen lauantaina 11.2. Hallissa. Nyt on hyvä viritellä kisakuntoa viikon päästä juostavaan Himos Winter Trailiin.