12.3.2023 17:34
Jämsän Retki-Veikot ry

Panusta Sportia Talvirastien kunkku!

Sportia Talvirastien kokonaistulokset on laskettu Kunkku- ja Avoimessa sarjassa. Kauden aikana käytiin 9 osakilpailua ympäri Jämsän taajamia. Jury päätti, että kokonaiscupiin lasketaan 6 parhaan osakilpailun pisteet. Alunperin loppupisteisiin piti laskea 7 parhaan osakilpailua, mutta yhdessä osakilpailussa tulospalvelukoneet sanoivat yhteistyön poikki.

Kauden 2022-2023 Korttelikunkku oli Panu Kärkkäinen 247 pisteellä. Koko talven piikkipaikalla ollut Tommi Kuronen taipui kokonaiscupissa jaetulle 4. sijalle yhteispisteissä Kalle Seppälän kanssa. Panu kiri viimeisen osakilpailun turvin voittoon. Vaikka finaalin lähtöpaikalla oli Panulla pientä jännitystä ja hoki ennen starttia itselleen, että tänään on otettava hyväksytysti kaikki rastit. Nyt ei ole varaa virheisiin! Mestarilla pysyi hermot varmalla otteella ja otti finaalista tarvittavat pisteet kotiin. Tarja oli todennäköisesti leiponut kotiin jo voitto kakunkin.

Kakkoseksi Kunkku sarjassa nousi Aapo Virkajärvi 230 pisteellä ennen siskoaan Hetaa. Sisarusten välinen ero oli 4 pistettä. Aapo otti kauden aikana 3 tolppaa ja saman määrän sai vyölleen myös Antti Anttonen. Kokonaiscup on kuitenkin sen verran kovaa touhua, että parhaimpaan suorituksiin pääsee tasaisella suorittamisella.

Avoimessa sarjassa ei nähty näin hurjaa draaman kaarta kuin Kunkku sarjassa. Viljo Seppälä oli tyly muille ja voitti kauden kaikki osakilpailut. Hurjaa menoa! Tämä tietää sitä, että nuoren miehen on juostava ensi talvena Kunkku sarjassa. Kakkoseksi tuli pikkuveli Väinö Seppälä ennen Eero Ronkaista.

Tänä talvena Kunkku sarjaan osallistui 80 eri suunnistajaa ja suorituksia kertyi 276 kpl. Avoimeen sarjaan osallistu 57 eri suunnistajaa ja suorituksia kertyi yhteensä 116 kpl. Tästä on hyvä jatkaa reilun kuukauden päästä alkavaa kuntorastikautta, kun pohjilla on lähes 400 suunnistussuoritusta.

Kiitos kaikille ratamestareille ja osallistujille kauden jännittävistä taistoista. Nyt Jury hiljenee näistä touhuista.