20.4.2023 16:54
Jämsän Retki-Veikot ry

JRV:n kuntorastit Rahkavuoressa 27.4.2023

Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla…Rahkavuoren maastossa on seuraavat JRV:n kuntorastit, eli nyt siirrytään korttelisuunnistuksesta metsän puolelle. Samalla kertaa alkaa myös aikuisten suunnistuskoulu samassa maastossa, johon ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat oppia suunnistuksen jaloa taitoa sekä oppia liikkumaan maastossa.

Vallitsevan lumitilanteen vuoksi ratamestari on omavaltaisesti päätynyt supistettuun ratavalikoiman ja lyhentänyt myös ratoja. Lunta on vielä joissakin paikoissa sen verran, että se hidastaa vauhtia paremmallakin suunnistajalla. Niinpä nyt ratavaihtoehtoja on vain: vaikeat 5V ja 3V, helppo 3H ja Rastireitti.  Se pitää vielä mainita, että radat sijoittuvat suppealle alueelle, pääasiassa vähälumisille etelä ja länsirinteille. Kuitenkin tässä voi käydä niinkin, että vaikka eilen ratamestarilla meni vielä lunta kenkiin, niin reilun viikon päästä sitä saattaa olla olemassa enää pieniä laikkuja.

Tapahtumakeskus sijoittuu, ainakin monille hiihtäjille tuttuun, nk. Rauhalan mutkaan, siihen paikkaan mihin hiihtoladun valaistus loppuu. Autolla paikalle pääsee, kun kääntyy Juokslahden tieltä Hammaskallion tielle. Tähän risteykseen on matkaa Citymarketin liikenneympyrästä n. 3 km. Hammaskallion tiellä on niukanlaisesti tilaa pysäköintiin, jos latupohja on edelleen jäässä, joten olisi vieno toive niille, joilla on siihen mahdollisuus, tulemaan paikalle kaksipyöräisellä kulkupelillä. Jos haluaa etukäteen kunnon veryttelyn, voi tulla paikalle ihan jalkapatikalla. 

Jonkinlaisia opasteita alkaa näkymään jo Citymarketin liikenneympyrän luota, josta opastus ohjaa Juokslahden suuntaan ja seuraava opastus on sitten Hammaskallion tien risteyksessä.

Metsään pääsee entiseen tapaan klo. 17:00-19:00. Jos jostakin syystä jätät lenkin kesken, vaikka juoksisit ilman aikaa, ilmoittaudu siitä huolimatta maalissa, etteivät järjestäjät huolestuneina värvää etsintäpartiota perääsi.

Toiveena on karttamaksun suorittaminen etukäteen verkossa, mutta kyllä meille kelpaa vielä eurotkin. Verkkomaksamiseen löytyy ohjeet JRV:n sivuilta.

Jos torstaina ei ehdi paikanpäälle ja haluaa jälkikäteen käydä omatoimisesti kiertämässä ratoja, niin karttoja voi noutaa Sportia Heinosen tuulikaapista. Rastiliput ovat maastossa siihen saakka, kunnes järjestäjäporukka ehtii kerätä ne sieltä pois. Mutta ei hätää, rastipisteisiin jää vielä paikalle punainen nauha, joissa on merkittynä rastien järjestämispäivä ja rastikoodi, joten suunnistamisesta voi myös käydä nauttimassa omatoimisesti itselleen sopivana ajankohtana.