1.6.2023 18:33
Lasten suunnistuskoulu

Hippo-suunnistuskoulun kevätkausi

Hippo-suunnistuskoulun tapahtumarikas toukokuu ja kevätkausi on takana. Innokkaat juniorit kokoontuivat yht. 6 kertaa harjoittelemaan suunnistustaitoja, liikkumaan innokkaasti ja kehittämään samalla liikunnallisia taitoja sekä tutustumaan uusiin kavereihin. Hippo-suunnistuskoulussa lapset jaettiin neljään ryhmään: Oravat (alle 8-vuotiaat), Ketut (8-10v.), Ilvekset (10-12v) ja Hirvet (12-14v). Jokaisessa ryhmässä oli mukana reilu 10 lasta ja yhteensä Hippo-suunnistuskouluun oli ilmoittautunut mukaan huima määrä lapsia, yht. 49 lasta.

Seuran ohjaajat Katri, Susanna, Annika H., Ella, Elsa, Annika R-M, Emilia, Enni, Riikka, Suvi, Mia, Elli, Kirsi, Susan, Mikaela ja Markku opastivat lapsia kevään aikana. S-koulun jutuissa auttelivat myös Merja ja Päivi. Seuran isommat juniorit suunnittelivat ja toteuttivat Hippo-suunnistuskoulun harjoitukset. Suunnistuskoululaisille jaettiin kauden alussa kotiharjoittelua varten Suunnistusliiton toimittamat Hippo Tsemppi ja Hippo Startti -harjoitusvihkot sekä karttamerkkilaput ja Hippo tarrat.

Hippo-suunnistuskoulu aloitettiin vapun jälkeen koleassa kelissä ja räntäsateessa opettelemalla kartan värejä ja karttamerkkejä Vitikkalan koulun ympäristössä ja Paunun puolella. Toinenkin kerta oli sprinttisuunnistuskartalla Jämsän lukion ympäristössä Jokivarressa, jossa kartan suuntaamista helpotti huomattavasti vieressä ollut Jämsänjoki. Seuraavalla kerralla päästiin harjoittelemaan suunnistustaitoja maastoon ja tutustuimme samalla JRV kuntorasteihin Jaatilanrinteen lähiliikuntapaikalla ja Pukinvuoren kartalla. Lähtöpaikalla ja maastossa oli paljon muitakin suunnistajia meidän lisäksi (reilu 200 henkeä), olihan tapahtuma ilmainen kaikille suunnistajille.

Hippo-suunnistuskoululaiset pääsivät helatorstaina tutustumaan Kompassi-cupin tapahtumassa oikean suunnistuskilpailun tunnelmaan. Tapahtumapaikalla piipahti myös Taito-Kettu liikuttamassa lapsia. Haaralankankaan polkurikkaassa kangasmaastossa rohkeimmat suunnistivat radan itse tai halutessaan radan sai kiertää saattajan kanssa. Maalissa saatiin mukavat palkinnot sekä suut makeaksi metrilakulla. Päivä oli JRV:n supersuunnistuspäivä, joten osa lapsista jatkoi kisaamista pyöräsuunnistaen tai seuran kuntorasteilla.

Korkeuskäyrät ja mäkiset maastot otettiin haltuun Jämsänkoskella Huhdanvuoren perinteikkäässä hiihtokeskuksen maastossa. Aurinkoinen ja lämmin sää helli meitä sekä mehtässä oli "muutamia" iniseviä kavereitakin. Viimeinen yhteinen harjoituskerta kevätkaudella pidettiin Toijalanrannan upeissa postikorttimaisemissa ja kangasmaastoissa sekä Kankarisveden sinisten aaltojen siintäessä lähellä. Suunnistusharjoitusten jälkeen nautittiin yhdessä herkkuja upean ilta-auringon paisteessa.

Hippo-suunnistuskoululaiset opettelivat todella innokkaasti uusia suunnistustaitoja, löysivät monia rastilippuja, leimasivat emit-leimasimilla, saivat uusia kokemuksia, pääsivät liikkumaan erilaisissa liikuntaympäristöissä, tutkivat luonnon ihmeitä sekä tutustuivat uusiin kavereihin. Ohjaajilla oli myös riemukkaita hetkiä lapsia ohjatessa. Vanhemmat osallistuivat myös lasten ohjaukseen sekä kyyditsemällä heitä eri harjoituspaikoille. Taisi kaikilla olla vähän haikea fiilis viimeisen kerran jälkeen, mutta ei hätää, koska Hippo-suunnistuskoulu jatkuu elokuussa 8.8.2023 yhteisillä harjoituksilla. Sitä ennen lapset saavat harjoitella suunnistustaitoja JRV:n kuntorasteilla, Kompassi-tapahtumissa, suunnistuskilpailuissa sekä Leimaus- ja Kompassi-leireillä. Mukavaa ja aurinkoista kesää kaikille!