20.6.2023 14:27
Jämsän Retki-Veikot ry

Naiset palkinnoille Venlojen viestissä

JRV:n naisten 1 joukkue taisteli vaiherikkaan viestin jälkeen sijalle 23. Näin ollen palkintosija ei katkennut, joka on alkanut vuoden 2019 Kangasala-Jukolasta. Joukkueessa juoksivat Venla Taulavuori, Hilla Pitkänen, Merja Rantanen ja Inka Nurminen.

1 osuudella Venla starttasi viestin hyvin. Yli puolimatkaan Venla juoksi kärkiletkassa, mutta osuuden loppuvaiheessa paha kaatuminen sekoitti suunnistuksen. Onneksi Venla pystyi jatkamaan, mutta lopun rasteilla tuli pari pummia ja aikaero kärkiletkaan karkasi. Venla kuitenkin taisteli vaihtoon hienosti sijalla 46. +4.04 min kärjen perässä.

2 osuudella Hillalla oli fyysisesti huono päivä ja helle ei sitä helpottanut. Hillalle tuli useampi virhe haastavilla rinnerasteilla ja ero keulaan repsahti yli 12 min. Vaihtosija oli 59. Tässä vaiheessa seuran managerillakin tuli hikipisaroita. Karkasiko palkintosijat liian kauaksi.

3 osuudella Merja osoitti, että kokemuksesta on joukkueelle suuri arvo. 8 kertainen MM-mitalisti osoitti kovuutensa tiukassa paikassa ja napsi selkiä kiinni kuin viitapiru. Vaihtoon Merja tuli sijalla 31. +15.20 min kärjen perässä. Merja tunnetaan kovana kirinaisena, jolla on vyöllään kaikkien maailman huippujen päänahat. Viimeisellä rastilla (100 m maalista) oli 3 sekuntia edellä entinen Sveitsin maajoukkuenainen Sabine Hauswirt. Maalissa ero oli 1 sekunti. Huoltoteltalla spekuloitiin, että kiri on hidastunut. Ennen vanhaan olisi mennyt ohi =) Merja osoitti jälleen, että viesteissä pysytään hyvin muiden kyydissä. Osuusaika oli 18. nopein.

4 osuudelle Inka lähti 4 min 50 sek. viimeisen palkintosijan perään (25.). Spekuloitiin, että riittääkö Inkan veto? Nyt kannattaa juosta riskillä, sillä on sama onko joukkue 26 tai 40. Inkalla oli kuitenkin kova nälkä, nimittäin saalistusnälkä. Joukkueita napsittiin yksitellen selän taakse ja Inkalla oli fyysisesti ja suunnistuksellisesti loistava päivä. Tykitys oli enemmänkin ilotulitusta. Inka juoksi aikaeroa kiinni palkintosijaan väliaika kerrallaan. 5,7 km väliajassa Inka oli noussut jo sijalle 25. ja huikean loppukirin ansiosta maalissa sijoitus oli 23. Osuusajoissa Inka oli ankkureiden 3 nopein ja edelle ehtivät tämän hetken 2 maailman parasta naissuunnistajaa Tove Aleksandersson ja Sara Hagström.

Onnittelut joukkueelle!

Seuran muut joukkueet suunnistivat kuumassa ja haastavassa maastossa hyvin. 2 joukkue paransi viime vuotista sijaa 14 pykälää ollen 98. JRV:lla oli ilmoittautunut 12 joukkuetta, mutta ennen starttia oli sen verran sairastapauksia, että paikalla juoksi 11 joukkuetta. Alla seuran joukkueiden tulokset.

JRV Venlojen tulokset