22.6.2023 19:00
Jämsän Retki-Veikot ry

Kuntorastit 29.6. Turkinkylällä

Juhannuksen jälkeisen viikon kuntorastit suunnistetaan torstaina 29.6 Turkinkylällä. Tällä kertaa päästään suunnistamaan viime syksyn SM Erikoispitkän matkan maastoon ja uudelle kartalle. Helmet hioutuvat ja timantit kovettuvat vuosituhansien paineessa. Tässä on yksi hieman rosoinen jämsäläinen arvopala - Viisaankäyttimeksi tätä osaa maastosta kutsutaan. Tästä löytyy hyvin monenlaista haastetta. Korkeuseroja, käyrän mutkaa, nautinnollista sammalmetsää ja hieman työläämpää tulevaisuuden metsää. Näistähän paras suunnistuselämys koostuu!

Aiemmin ei tällä alueella ole kuntorasteja suunnistettu. Nyt onkin mahdollisuus nauttia uusista rastipisteistä ja -reiteistä. Ratamestariryhmä on luonut kaikille suunnistajille sopivat haasteet. Vaihtoehtoja löytyykin pidemmästä vaikeasta radasta lyhempään ja helpompia rastipisteitä sisältävään rataan. Rastireittirataa ei tälle kertaa ole, mutta sen tilalla on tosi helppo 1,5 kilometrin mittainen metsätiehen tukeutuva ja aloittelijoille hyvin sopiva rata.

Opastus tapahtumapaikalle alkaa Hiidenmäen kiertoliittymästä. Ja se jatkuu Turkinkylän ja Vaherin teiden risteyksestä noin seitsemän kilometrin ajon jälkeen. Varsinainen kuntorastitapahtumapaikka rakentuu Tyryn tien varteen.

Suunnistamaan pääsee kello 17-19 välisenä aikana. Tule kuntoilemaan – eihän sitä tiedä, vaikka suunnistuskärpänen puraisisi!