30.8.2023 19:55
Lasten suunnistuskoulu

Hippo-suunnistuskoulun maastokausi päätökseen

Hippo-suunnistuskoulun syyskauden maastojakso saatiin päätökseen tällä viikolla. Hippo-suunnistuskoululaiset kokoontuivat elokuun aikana yhteensä 4 kertaa. Seuran ohjaajat Katri, Annika H., Ella, Emilia, Enni, Riikka, Suvi, Mia, Elli, Kirsi ja Susan opastivat lapsia harjoituskerroilla.

Ensimmäisellä kerralla tiistaina 8.8.2023 kerrattiin sprinttisuunnistusta Jämsän keskustan alueella. Harjoituksen oli suunnitellut Elli. Onneksi illalle ennustettu ukkosrintama kiersi Jämsän ja saimme nauttia auringonpaisteesta, tosin puuskittainen tuuli meinasi napata rastilippuja mukaansa. Suunnistuskoululaisia oli mukana hieno joukko, yht. 33 lasta. Heillä riitti virtaa rastien etsimisen jälkeen myös muuhunkin ja lapset organisoivat nopeasti loppuverryttelyksi polttopallon.

Seuraavalla kerralla ti 15.8.23 päästiin maastoon ja kokoontumispaikkana oli Jaatilanrinteen lähiliikuntapaikka. Tämän kerran harjoituksen suunnittelivat Annika ja Riikka sekä mukana oli 33 lasta. Harjoituskerran alkulämmittelyt hoitui näppärästi kapuamalla Pukinvuoren huipulle maston juureen. Aiheena oli tällä kertaa ilmansuunnat, kompassi sekä kartan suuntaaminen. Näitä harjoiteltiin viuhkasuunnistusradoilla mukavissa polkumaastoissa. Luonnosta poimittiin myös vitamiineja talteen ja osa lapsista sekä aikuisista tuli maastosta suut sinisenä. Suunnistusratojen kiertämisen jälkeen lapset rakensivat luonnonmateriaaleista hienoja kompasseja. Loppuverryttelyt meni vauhdikkaasti alamäkeen.

Kolmas kerta oli to 24.8.23, jolloin pääsimme tutustumaan JRV:n kuntorasteihin Ruonanvuoren maastoissa Juokslahden kulmilla. Kuntorastien ratamestarit olivat laatineet meitä varten RR- ja TR-radat sekä 2H- ja 3H-radat. Harmittavasti flunssakausi sekä illalle ennustettu sade verotti hieman lapsien määrää, mukana oli 14 lasta. Kerrankin oli positiivinen ongelma, kun ohjaajia oli melkein enemmän kuin s-koululaisia. Lapset saivat yksilöllistä ohjausta ratoja kiertäessä sekä jälleen maastosta löytyi vitamiineja mustikoiden, puolukoiden ja sienien ansiosta.

Viimeisen kerran kunniaksi pääsimme eilen huipulle, meinaan Pohjois-Himoksen päälle. Upeiden maisemien ja kauniin aurinkoisen sään suosiessa yhteensä 31 lasta kirmasi etsimässä rasteja. Elli ja Mia toteuttivat hieman erilaisen suunnistuskerran rogaing-suunnistuksen merkeissä, josta kerättiin paljon pisteitä. Lisäksi leikittiin ja kirmattiin leimaus-radalla. Lopuksi saatiin suut makeaksi ja leveät hymyt huulille.

Hippo-suunnistuskoulu jatkuu taas ensi keväänä maastoharjoituksin. Sitä ennen lapset ja nuoret voivat harjoitella suunnistustaitoja JRV:n kuntorasteilla ja suunnistuskilpailuissa sekä talven aikana Talvirasteilla. Yhteiset harjoitukset jatkuvat syysloman jälkeen perinteisesti saliharjoitusten merkeissä. Vitikkalan koulun salissa kokoonnutaan ke-iltaisin harjoittelemaan suunnistustaitoja sekä monipuolisesti liikkumistaitoja. Jatketaan tämän hienon harrastuksen parissa yhteisiä harjoituksia pienen hengähdystauon jälkeen siis lokakuussa.

Ohjaajat kiittävät kaikkia kauden aikana mukana olleita lapsia ja nuoria sekä vanhempia!