8.9.2023 00:30
Jämsän Retki-Veikot ry

JRV:n kuntorastit 14.9 Haukkamäessä Turkinkylällä

Tämän viikon kuntorastit suunnistetaan Turkinkylän maastoissa Haukkamäen kartalla torstaina 14. syyskuuta. Opastus lähtöpaikalle alkaa Hiidenmäen kiertoliittymästä, josta jatketaan Kansanopiston ohi Turkinkylän suuntaan. Pysäköinti on metsäautotien varrella, joten kimppakyytejä suositellaan. Maastoon pääsee syksyn tapaan kello 17.00-18.30.

 Ratavaihtoehtoja ovat 1H, 3H, 4N, 3V, 5V ja 7V. Rastireittiä ei tällä kertaa ole. Sen tilalla on helppo kilometrin mittainen 1H. Helpot radat tukeutuvat polkuihin, ja sopivat myös vähemmän suunnistaneille. Keskivaikea 4N on haastavampi, mutta siinäkin on pyritty löytämään helppoja rastipisteitä lähellä isompaa kohdetta. Vaikeat radat kulkevat vaativammassa maastossa eikä polkuja ole juuri tarjolla. Maasto on enimmäkseen hyväpohjaista metsää kallioisine alueineen. Tiheän metsän osuessa vastaan kannattaa miettiä hyvän reitin valintaa. Osa radoista käy alueella, jossa kuntorasteja ei ole aiemmin ollut.

 Tervetuloa syksyiseen iltarastitapahtumaan. Samalla voi tutustua metsän tarjoamaan marja- ja sienisatoon (tai jopa kerätä).