13.9.2023 13:38
Jämsän Retki-Veikot ry

JRV:lle jättimenestys viikonlopun SM-kisoista

La 9.9.2023 järjestettiin Lahdessa Vesijärven rannalla SM-sprintti. Kilpailu kuului myös ns. WRE-sarjaan, eli mukana oli myös kansainvälisiä osanottajia ja kilpailusta jaettiin maailman ranking-pisteitä. JRV:lle sprinttikisat olivat jättimenestys. Seuran urheilijat saalistivat kilpailusta yhteensä neljä kultaa, yhden hopean, kaksi pronssia ja viisi plakettisijaa.

Naisten pääsarjassa Inka Nurminen voitti ensimmäisten aikuisten sarjan suomenmestaruuden peräti 42 sekunnin erolla Tampereen Pyrinnön Venla Harjuun. Kolmanneksi tuli Lynxin Salla Isoherranen. Inkan voitto oli näin ollen ylivoimainen ja samalla varmisti paikan sprinttisuunnistuksen EM-kisoihin Italiaan, jotka kilpaillaan lokakuun alussa. Inkan satsaus sprinttiin tuo nyt tulosta ja kesäkauden hyvät sprintti suoritukset saivat hienon jatkeen. Nurminen sijoittui vuosi sitten sprinttisuunnistuksen MM-kilpailuiden henkilökohtaisessa sprintissä kymmenenneksi. Lauantain voittaja näkee, että kymmenen kärki on mahdollista saavuttaa myös lokakuussa Italian EM-kilpailuissa.

– EM-kilpailuissa on jokaisella maalla enemmän paikkoja asettaa urheilijoita, joten siinä mielessä kisojen taso on jopa kovempi kuin MM-kilpailuissa. Mutta ehdottomasti kymmenen kärki, miksei kuuden kärki ole mahdollinen. Joka tapauksessa niihin kilpailuihin lähdetään suoritus edellä sijoituksia miettimättä, Nurminen mietti.

Miesten pääsarjassa JRV sai upeasti kaksi urheilijaa finaaliin ensimmäistä kertaa moniin vuosiin. Nuori Aarni Ronkainen sijoittui upeasti finaalissa sijalle 8. ja Samuli Peltola sijalle 21. Kummankin nuoren miehen suoritukset olivat erinomaiset haastavalla sprintti radalla, jossa monelle kilpailijalle tuli isoja virheitä tai jopa hylkäyksiä.

Nuorempien sarjassa tuli myös huippu onnistumisia. D18 sarjassa Heta Virkajärvi sai elämänsä ensimmäisen suomenmestaruuden. Toinen oli Hiidenkiertäjien Virna Pellikka ja kolmas Lapuan Virkiän Peppi Sikkilä. Nuorten naisten D16 sarjassa Elli Taini sai pronssia ja Riikka Peltonen plakettisijan ollen sijalla 9. Nuorten miesten H16 sarjassa Aapo Kuronen suunnisti sijalle 3.

Kokeneempien suunnistajien sarjoissa saavutettiin kaksi kultaa, yksi hopea ja kolme plakettisijaa. JRV:n ikoni Sole Nieminen saavutti jälleen yhden suomenmestaruuden lisää D90 sarjassa. Antti Anttonen voitti H35 sarjan ja samasta perheestä Merja Rantanen taipui toiseksi D40 sarjassa. Plakettisijoille suunnistivat Maaret Rantanen D45 sarjassa viidennellä sijalla, Tia Tarkiainen D40 sarjassa kuudenneksi ja Keijo Jylhä H80 sarjassa kuudenneksi.

Suunnistuksen SM-viesti kilpailtiin sunnuntaina 10.9. Hollolassa Hälvälän lentokentältä erittäin vaativassa suppamaastossa, jossa juostiin Jukolan-viesti vuonna 2018. JRV:lta ei nähty viestissä ihan yhtä kovaa ilotulitusta kuin edellisen päivän sprintissä. Mitaleitta ei kuitenkaan lähdetty kotimatkalle. Viestissä parhaiten JRV:n värejä piti yllä seuran kokeneemmat kilpailijat. H60 sarjassa Matti Ilmonen, Kimmo Rauhamäki ja Panu Kärkkäinen voittivat suomenmestaruuden. Toinen mitali saatiin D45 sarjassa, jossa Tia Tarkiainen, Mia Taini ja Maaret Rantanen saivat hopeaa.

Nuorissa saatiin 3 joukkuetta 10 sakkiin ja plaketeille:

4. H18 Aapo Kuronen, Pyry Majaharju, Elias Ronkainen
6. D18 Heidi Salonen, Heta Virkajärvi, Lotta Salonen
8. D16 Emilia Anttila, Riikka Peltonen, Elli Taini

Pääsarjoissa miehet ylsivät sijalle 17. joukkueella Aarni Ronkainen, Samuli Peltola ja Konsta Puranen. Miesten viestiin osallistui yli 100 joukkuetta. Naisten 1 joukkue taipui sijalle 13. joukkueella Venla Taulavuori, Merja Rantanen ja Inka Nurminen. Naisten 2 joukkue sijoittui 44. joukkueella  Elena Konstari, Hilla Pitkänen ja Taija Huuskonen