6.12.2023 12:13
Jämsän Retki-Veikot ry

Itsenäisyyspäivän sprintin tulokset päivitetty

Kortticup-kausi on avattu 56 suunnistajan voimin. Mahtava startti kauteen.

Kilpailuareenana toimi Suomen suurimpana ja mahtavimpana festarialueena tunnettu Himos.

Jälkispekuloinneista voi päätellä, että ratamestarin luomus sisälsi vähintäänkin kohtuullisesti suunnistushaastetta ja reitinvalintoja, joista osa löytyi vasta maaliin tulon jälkeen. Jopa suunnistuslegenda Juha Taini oli yllättynyt.

Kilpasarjassa kuultiin omaehtoisia hylkäyksiä kielletyillä alueilla vietetystä ajasta. Rikkomukset ovat kilpailudirektoraatin tiedossa ja se teki jo kilpailupaikalla päätöksen hyväksyä nämä suoritukset. Näistä saatetaan kuitenkin lopullisten tulosten laskennassa lätkäistä jonkinlaista aikasakkoa.

Osa emiteistä eivät olivat kovin vilun herkkiä ja yhteistyöhaluttomia, mistä johtuen kaikille osallistuneille ei pystytty kirjauttamaan aikaa.

Raakatulokset ja hyvitystulokset löytyvät liitteenä. Kilpasarjan raakatuloksissa kolmen kärki oli Antti Anttonen, Aapo Virkajärvi ja Samuli Karjalainen. Avoimessa sarjassa tuloksissa kolmen kärki oli Neea Paavuori, Riikka Peltonen ja Kaisa Seppälä.

Kilpailun jyry kuunteli kilpailun jälkeistä selittelyä ja selvityksiä suureen määrään hylkäyksiä. Selitykset oli huipussaan ja tuomari heilutti useamman kohdalla punaista korttia. Jyry mietti päätöksiään ja on näin itsenäisyyspäivänä armollinen ja vaihtaa punaisen kortin keltaiseen varoituslaikkaan. Nyt on kaksi viikkoa aikaa opetella sprintin kielletyt kohteet https://www.suunnistusliitto.fi/kilpailu/saannot-ja-ohjeet/sprinttisuunnistuksen-kielletyt-kohteet/ Seuraavilla talvirasteilla ollaan tiukempia.

Hyvityksien jälkeenkin nopein oli Antti. Kakkoseksi nousi Merja ja kolmas oli Aapo. Hienosti neljänneksi juoksi Samuli Karjalainen ennen Tommi Kurosta.

Seuraavat Talvirastit juostaan pikkujoulun merkeissä su 17.12. Jämsän keskustassa. Pikkujoulusprintissä kannattaa laittaa Jouluista päälle, jolloin on mahdollisuus saada lisähyvityksiä. Seuraava ratamestari informoi pikkujoulusprintistä kuin lisähyvityksistä lisää.