13.12.2023 19:02
Jämsän Retki-Veikot ry

JouluSprintin ohjeet

Tapahtuma-aika: 17.12. kello 10. Tapahtumapaikkana toimii Akuliinan aukio Jämsän keskustassa.

Pysäköintipaikkoina toimivat alueen liikekeskusten parkkipaikat. Sisäänluku ja lähtöjärjestyksen arvonta aloitetaan tapahtumakeskuksessa kello 9:30. Osallistuminen on seuran jäsenille maksutonta, muilta osallistumismaksuna peritään 5 €. Verryttelyalueena toimii Viiskulman alue, jonne pääsee kätevästi Seppolan siltaa pitkin.

Kartta on A4-kokoinen sprinttikartta, mittakaavassa 1:3000. Kartta ei ole valmiiksi muovisuojuksessa. Tarjolla on kaksi mahtavaa rataa: Kilpasarjassa 2,4 km ja Avoimessa sarjassa 1,7 km. Kilpasarjassa on käytössä "vauhtierot tasoittavat" ikähyvitykset. Joulun kunniaksi tällä kertaa hyvitetään molemmissa sarjoissa myös joulumielestä ja –pukeutumisesta. Pukiksi tai muoriksi laskettavat hahmot saavat hyvitystä 30 sekuntia/kilometri ja tonttuhahmoille hyvitystä annetaan 10 sekuntia/kilometri. Heittäytyminen siis palkitaan!

Lähtö tapahtuu tapahtumakeskuksen välittömästä läheisyydestä kello 10 alkaen. Etukäteen arvotussa lähtöjärjestyksessä lähdetään suunnistamaan noin 15-20 sekunnin välein. Ajanotto tapahtuu Emit-kortilla, joten varaa se mukaasi. Järjestäjillä on niitä myös pieni säkillinen lainattavaksi. Rasteilla tehdään ns. hipaisuleimaus, tai jos rastilla on Emit-kapula, niin kunnon rastileimaus. Maali on joulukuusen juurella aivan tapahtumakeskuksen ytimessä.

Maasto on tyypillisen koillishämäläisen/eteläkeskisuomalaisen pikkukaupungin keskusta-aluetta. Pienet kerrostalot ja niiden väleissä olevat puistoalueet vuorottelevat ja muodostavat kauniin mosaiikin suunnistajien haasteeksi. Lunta on vaihtelevasti ja se on puuterimaisen pehmeää. Toki se on hiukan hitaampikulkuista kuin aurattu asfaltti. Tämä varmaan vaikuttaa joihinkin reitinvalintoihin.

Varo liikennettä! Varo myös kaduille kannustamaan tulleita katsojia! Huomioi kaikki kielletyt alueet. Normaalien piha-alueiden lisäksi niitä on lisätty tuomaan turvallisuutta ja reitinvalintahaastetta. Huomioi erityisesti se, että vilkkaimpien katujen ylitys on sallittu vain muutamien suojateiden kohdilta.

Ennakkoinfon mukaisesti osallistujien kesken arvotaan upea JRV-laiva. Se on tunteella tehty työnimellä; ”ensi kesänä kerätään reilusti mitaleita JRV:n kotisatamaan”! Ruumassa näyttäisi tilaa olevan…

Pääpukit ovat vanhoilla näytöillä saaneet vieläkin pitää JouluSprintin järjestäjävastuun. Parasta yritetään tehdä, saapa nähdä mitä syntyy? Tervetuloa hyvän mielen tapahtumaan - hauskuustakuu annetaan!