9.1.2024 10:24
Jämsän Retki-Veikot ry

Talvirastit 13.01.2024 Jämsänkosken Koulumäellä klo 11.00

Moni on jo varmaan maha kippurassa, vieroitusoireiden kaltaisten tuntemusten saattelemana ihmetellyt, että eikö niitä talvirasteja enää järjestetä.

No kyllä järjestetään. Kelit ovat sen verran lauhtuneet, että kylmää vieroksuva ratamestari on vihdoinkin saanut nenänsä pihalle ja nuuskinut uusia koukeroita kaikille talvirasteista nauttiville. Maastokatselmuksia on tehty ja lumitilannetta on kartoitettu. Joka tapauksessa luvassa on deja vu -ilmiöitä, korttelinomaisia pitkiä siivuja ja sprinteille tyypillistä kunnon säksätystä. Suunnistajien iloksi radoille on lisätty mukavasti myös pinkkiä väriä - kaikenlaisia tienylityskohtia, kiellettyjä alueita, ylityskieltoja ja mitä niitä nyt onkaan. Ja ihan vain siksi, ettei olisi liian mukavaa ja hienoa.

Kilpasarjan kartan mittakaava tullee olemaan vähän harvinaisempi 1:3200 - avoimella ehkä sen 1:3000. Matkat ovat luokkaa 3,75 km ja avoimella 2,16 km. Reippaanlaisia siivuja on siis luvassa ja ratamestari suositteleekin itse kullekin reiluja ja syviä hengitysharjoituksia, jottei korkea ilmanala tulisi lauantaina yllätyksenä.

Tapahtumakeskus rakentuu tänne eli Jämsänkosken yhtenäiskoululle, ensimmäiset startit n. klo 11.00.

Verkat joko ylämäkeen Opintietä pitkin tai sitten Kankarisveden koulun suuntaan ja sieltä, jos vielä jaksaa, niin Petäjävedelle.

Kelit ovat sen verran lauhtuneet, että emit-kalustokin jaksanee taas pelittää; hatusta tai kiposta vedettävällä lähtöjärjestyksellä mennään. Omat karttamuovit on syytä ottaa mukaan, sillä sääennuste lupaa pientä lumisadetta ja pikku pakkasta.

Siis oikein hienot puitteet vuoden ensimmäisille talvirasteille.

Kilpailijoiden emitit pyritään lukemaan tulospalveluun klo 10.45 mennessä. Tämän jälkeen siirrytään jonkinlaisessa muodostelmassa lähtöpaikalle, jossa sitten normi rutiinien muodossa itse kukin saa aikanaan kartan ja pääsee radalle. Avoimen sarjan suunnistajat pääsevät matkaan omaan tahtiin.

JRVeeläisille lysti on ilmaista, muilta peritään muodollinen 5 € karttamaksu.

Näillä saatesanoilla tervetuloa polttamaan viimeisetkin rippeet joulun herkuista.

-Jorma-