13.1.2024 14:51
Jämsän Retki-Veikot ry

Koulumäen talvirastien tulokset

Pakkasta reilut 10 °C ja hento lumisade - siinä puitteet Koulumäen talvirasteille. Mukavasti oli suunnistajiakin paikalla, joten pienimuotoisen urheilujuhlan tuntua oli ilmassa.

Ratamestari oli loihtinut kirkon ja päiväkodin alueelle oikein mukavan sprinttihärdellin eli perhoshajonnat, mistä lähtötoimintojen virallisen valvojan mukaan aiheutui jonkin verran pulinaa. Enemmän palautetta tuli sen sijaan kirkon edustan kielletystä alueesta, joka joillekin oli yllättävän paha selvitettäväksi. Mutta hyvin sekin onneksi toimi.

Radoilla painettiin kuitenkin hyvää vauhtia ja tällä kertaa nuoruus vei voiton kokemuksesta. Lavamäen gaselli Ronkaisen Elias oli nimittäin raakatuloksissa tämän päivän nopein. Tiukkaa kuitenkin oli, sillä Karjalaisen Samuli hävisi Eliakselle vain 26 sekuntia. Paljakan ylpeys Rantasen Merja jäi tiukassa taistossa kolmanneksi 1.08 Eliakselle jääneenä. Veteraaniosastolla kulki tänään muutenkin mukavasti sillä Linnasenvuoren vanha gaselli Kurosen Tommi oli neljäs.

Avoimessa sarjassa etuna oli, jos sukunimi alkoi M:llä ts. voiton vie nuorempien kiusaksi Majaharjun Matias ja toisiksi suunnisti samaan perhekuntaan kuuluva Meri. Martikaisen Krista oli kolmas.

Muutama hyytynyt emitti näytti olevan; leimasin 115 piiputti, mutta taisi kuitenkin selvitä päivän koitoksesta ja parilta suunnistajalta jäi viimeisen rastin leimaaminen väliin. Perustin yhden oman radan, kun ko. suunnistajan leimaukset olivat jotakin sinnepäin (hyytyvä emit?).

Hyvityksien jälkeen pakkaa jälleen sekoitettiin uusiksi. Voiton nappasi Mersu, joka puski selvään voittoon. Toiseksi tuli kaikkien ja itsensä yllätykseksi Linnasenvuoren grand old man Tommi the Kuro. Siinä joutui pistelaskijakin tarkistamaan tuloksen pariin kolmeen kertaan, mutta totta se oli, onnea siitä. Kuro jäi Mersusta 1.41 min, joten reisien heiluttelu on tuottanut tulosta. Kolmanneksi nousi Muuramen nuorimies Samuli jääden keulasta 1.50 min, joten kakkosen ja kolmosen välinen ero oli 9 sekuntia. Neljäs oli Elias, joka pesi Tuomaksen 3 sekunnilla ja Einon 9 sekunnilla. Tiukkaa oli neljännestä sijastakin.

Seuraavat talvirastit juostaan vasta kuukauden päästä 10.2., kun järjestellään Himos Winter Trailia ja lisäksi on seuran ja valmennusryhmien leiriviikonloppuja. Kokonaistulokset on päivitetty Talvirastien sivuille https://www.jrv.fi/talvirastit