10.2.2024 12:25
Jämsän Retki-Veikot ry

Kaipolan Talvirastien tulokset

Kaipolassa kirmattiin Talvirastit kipakkaassa pakkasessa. Mittari taisi näyttää -20 astetta ja viivalla oli 25 pelotonta suunnistajaa. Tämä uhmakas joukko ei pakkasta pelännyt, joten siitä lähdettiin nuoren Riikka Peltosen ratamestarointia toteuttamaan. Radat oli laadittu hyvin, jossa tarjoiltiin mukavasti reitinvalintaa. Palaute oli positiivista, joka antaa nuorelle ratamestarille itseluottamusta tekemiseen.

Raakatuloksissa nopeinta vauhtia piti Ajo Anttonen "Antti alias Nandi Anttonen" joka treenasi seuran talvileirillä edellisviikonloppuna koko talven treenikilometrit. Superkompensaatio auttoi parhaaseen aikaan. Toiseksi nopein oli Lavaojan Tiger "Ellu" Elias Ronkainen ja kolmas Mersuutari.

Avoimessa sarjassa nopein oli Eero Ronkainen ennen Meri Majaharjua ja Väinö Seppälää.

Hyvityksien jälkeen paalupaikan otti jälleen Merja, jolle voitto oli jo kolmas peräkkäinen. Jyry joutuu kohta puuttumaan tähän voittoputkeen =) tavalla tai toisella. Kakkoseksi nousi yllättäen seuran kovin hevosnainen Maaret "äitee" Rantanen, joka jäi siskostaan 32 sekuntia. Seuraavista sijoista käytiinkin tiukkaa sekuntitaistelua. Kolmanneksi jäi Antti, joka voitti Tuomasta puolestaan 5 sekuntia. Viides oli Jorma joka jäi Tuomaksesta 2 sekuntia ja bodiumpaikasta ainoastaan 7 sekuntia. Tiukkaa sekuntitaistelua kuten olla pitääkin.

Seuraavat Talvirastit juostaan jo ensi lauantaina 17.2. Jämsässä. Ratamestarina on nuorten maajoukkuesuunnistaja Aapo, joten tarjolla on varmastikin kinkkistä säksätystä maailman huipulta. 17.2. rastien jälkeen on myös seuratoimintapäivä Särkijärven kuntotalolla. Päivässä käydään tulevan kesän tapahtumia, kisoja, nuorisotoimintaa läpi. Lisäksi on mahdollisuus tilata ja testata uusia seuravaatteita. Paikalla on myös suunnistuskirppis, josta voi aina bongata esim. suunnistustossut tms. Joten kannattaa lähteä mukaan!