16.3.2024 12:36
Jämsän Retki-Veikot ry

Talvirastien finaali - tulokset

Talvirastien finaali järjestettiin la 16.3. keväisissä tunnelmissa Jokvarsi-Viiskulma -alueella. Innokas monikymmenpäinen osallistujajoukko ei ollut moksiskaan kevyestä säiden valtiaan tarjoamasta tihkusateesta, vaan koki sen lähinnä virkistävänä lisänä kohottamaan kilpailun tunnelmaa. Tapahtumakeskuksessa jännitys oli huipussaan jo ennen kilpailua, sillä olihan kyseessä cupin viimeinen osakilpailu. Ratamestari oli loihtinut finaaliin vaativan korttelisuunnistuksen kansainvälisten asetusten mukaisen radan, joka keräsikin kiitosta useilta huippusuunnistajilta kilpailun jälkeen.

Nopeimman ajan Kunkku-radalle kellotti Antti Anttonen perässään Merja Rantanen ja Kalle Seppälä. Avoimen radan nopein oli Väinö Seppälä.

Maaliin tulon jälkeen muutaman kilpailijan suorituksia puitiin itkumuurilla ja hylkäysesityksetkin olivat lähellä. Tuomarineuvoston kokoontumisen jälkeen armon annettiin kuitenkin tällä kertaa käydä oikeudessa ja kaikille saatiin tästä osakilpailusta hyväksytty tulos. Kilpailun raakatulokset ovat ohessa liitteenä. Katso ratamestarin rastivälianalyysit, näet tarkkaan mitatut reitit muutamilta mehevimmiltä rastiväleiltä.

Hyvityksien jälkeen kisa muuttui jännäksi ja tämän vuoden doninaattori Merja otti jo kauden 5 voiton, mutta ainoastaan 9 sekunnin turvin Anttiin. Kolmanneksi jätettiin nuori Kalle, joka jäi voittajasta ainoastaan 21 sekuntia. Rata oli tänään sen verran tekninen, joten erot olisi voinut olla suuremmatkin. Eron olisi voinut ottaa missä vain kiinni, sillä rata antoi hyviä reitinvalintoja. Hienoa, kun saatiin näin hieno jännitysnäytelmä finaaliin!

Kokonaiscupissa laskettiin 7 parhaan osakilpailun tulokset ja kokonaispisteistä jätettiin kaksi heikointa kilpailua pois. Pois lasketut kilpailut näkyvät tuloksissa yliviivattuina. Kunkku sarjaan osallistui 63 eri kilpailijaa ja Avoimeen sarjaan 51 eri henkilöä. Keskimääriin Talvirasteilla kävi 41 osallistujaa. Eniten osallistujia oli perinteisessä Joulusprintissä yhteensä 75 osallistujaa. Yhteensä Talvirasteilla saatiin 369 suunnistussuoritusta.

Yhteistulokset on nyt laskettu ja niinhän siinä kävi, että Merja oli tänä vuonna Talvirasteilla ylivoimainen 5 voiton turvin ja 340 pisteellä. Toiseksi tuli Kunkku sarjassa Kalle yhdellä voitolla ja 293 pisteellä. Kolmanneksi kiilasi pitkän huiskea Tuomas tasaisilla sijoituksilla pitkin kautta 255 pisteellä. Erot olivat tänä vuonna melkoisen selkeät.

Avoimessa sarjassa eniten pisteitä keräsi Väinö Seppälä 125 pistettä (4 voittoa), toinen oli Eero Ronkainen 103 pistettä (2 voittoa) ja kolmas Oskari Lääninpää 91 pistettä. Onnittelut kaikille voittajille ja kilpailijoille. Kummankin sarjan voittajat saavat seuran päättäjäisissä marraskuussa pienen muistamisen.

Kiitos kaikille osallistujille ja ratamestareille talvikauden rasteista. Kuukauden päästä aloitetaan jo kesärastit, joten nyt on vielä hyvä hetki nauttia lopputalvesta hiihtäen tai juosten. Talvirastien Jury kiittää ja kumartaa!