20.4.2024 10:10
Jämsän Retki-Veikot ry

JRV:n kuntorastit Rahkavuoressa 25.4.2024

Kevät on jo siinä vaiheessa, että nyt se sitten tapahtuu eli kuntosuunnistajatkin päästetään valloilleen metsämaastoon etsimään rasteja ja jätetään kortteleissa pyöriminen seuraavaan vuoteen.

Eli seuraavat JRV:n kuntorastit ovat Rahkavuoren maastossa, jossa varjopaikoissa oli vielä pieniä lumilaikkuja ratamestarin kiertäessä rastipisteitä. Ne saattavat sulaa vielä viikon aikana kokonaan pois, vaikka eiväthän ne haittaa, nehän ovat vain pieni piristävä elementti tässä hauskassa harrastuksessa.

Kaikki ennestään tutut ratavaihtoehdot ovat saatavilla. Eli vaikeat radat 7, 5 ja 3 km ja vähän helpompi 4 km ja helppo 3 km sekä Rastireitti. Radat sijoittuvat osittain aika suppealle alueelle, joten tarkkana kannattaa olla, koska muidenkin ratojen rasteja on lähettyvillä.

Opastus tapahtumakeskukseen, autolla saapuville, alkaa Citymarketin liikenneympyrän luota, josta jatketaan Juokslahden tietä 3 km ja käännytään opastuksen osoittamana vasemmalle Hammaskallion tielle. Sitä pitkin vähän matkaa ajaen pääsee tapahtumapaikalle, jossa on tienvarsipysäköinti. Jos haluaa etukäteen kunnon veryttelyn, voi tulla paikalle Pukinvuoren suunnasta kuntorataa pitkin joko jalkapatikalla tai polkupyörällä.

Metsään pääsee entiseen tapaan klo. 17:00-19:00. Jos jostakin syystä jätät lenkin kesken tai vaikka juoksisit ilman aikaa, ilmoittaudu siitä huolimatta maalissa, etteivät järjestäjät huolestuneina värvää etsintäpartiota perääsi.

Tälläkin kertaa on myös aikuisten suunnistuskoulu ASK, jonne ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat oppia liikkumaan metsässä ja oppia suunnistamaan kartan avulla. Opettajat ovat paikalla klo.18:00, jolloin koulutus alkaa.

Toiveena on karttamaksun suorittaminen etukäteen verkossa, mutta kyllä meille vielä kelpaa käteinen rahakin. Verkkomaksamiseen löytyy ohjeet JRV:n sivuilta (Kuntosuunnistus -> Hinnat ja ohjeet)

Saadun tiedon mukaan paikalle kurvaa myös Suunnistajakaupan auto, josta saa täällä paikan päällä ostaa kaikkea lenkkeilyyn ja suunnistukseen liittyvää tavaraa, joten ei tarvitse lähteä välttämättä Tampereelle asti ostamaan suunnistusvarusteita.

Jos torstaina ei ehdi paikanpäälle ja haluaa jälkikäteen käydä omatoimisesti kiertämässä ratoja, niin karttoja voi hankkia Team Sportia Heinosen tuulikaapista (Säterintie 1).

Rastiliput ja leimasimet ovat maastossa siihen saakka, kunnes järjestäjäporukka ehtii kerätä ne sieltä pois. Mutta ei hätää, rastipisteisiin jää vielä paikalle (tällä kertaa sininen nauha), joihin on merkittynä järjestämispäivä ja rastikoodi, joten suunnistamisesta voi helposti käydä nauttimassa omatoimisesti itselleen sopivana ajankohtana.

Tervetuloa keväiseen metsään!

t. Järjestävä porukka