12.5.2024 20:01
Jämsän Retki-Veikot ry

Kuntorastit 16.5. Turkinkylällä

Kevätaurinko paistaa jo siihen malliin, että se kutsuu suunnistajat parin vuoden takaisiin SM-maastoihin!. Etenkin pidemmillä radoilla päästään ajoittain erikoispitkän tunnelmaan, kun pidemmät ja lyhyemmät rastivälit vuorottelevat.

Maasto on tunnetusti huippua. Kaiken lisäksi maastosta on kuulunut jopa sellaista supinaa, että sitä ihanaa vihreää väriä ei radoilta juuri löytyisi. Pisimmät radat suuntaavat kartan eteläosaan, josta löytyy timanttista kallio- ja rinnemaastoa. Suunnistajaa hellitään vaativilla rastinotoilla henkeäsalpaavissa maisemissa.

HUOM! Kunnioittakaa kiellettyjä alueita. Niitä on kartalla runsaasti mutta ei niitä ole sinne huvin vuoksi läiskitty.

Tarjolla on perinteinen ratakattaus: helppo 3H, normaali 4N sekä vaikeat 3V, 5V ja 7V. Perheen pienimmille ja suunnistusta aloitteleville on tällä kertaa tarjolla rastireitti. Parhaista maastonosista päästään nauttimaan ihan kaikilla radoilla.

Tapahtumakeskus ja kartanmyynti rakentuu polun ja metsäautotien risteykseen. Opastus tapahtumapaikalle alkaa Kansanopiston viereisestä kiertoliittymästä. Tienvarsipysäköinti Tyryntien varteen.

Suunnistamaan pääsee tuttuun tapaan klo 17-19. Muistakaa rekisteröityä lähtiessä ja ilmoittautukaa maalissa, vaikka jättäisit leikin kesken. Näin järjestäjät tietävät, ketkä ovat tulleet pois metsästä.

Jos ei torstaina pääse suunnistamaan ja haluaa suunnistaa omatoimisesti, karttoja voi noutaa Team Sportia Heinoselta osoitteesta Säterintie 1. Rastipisteillä on kuitunauhat, joissa näkyy myös rastikoodi.

Lämpimästi tervetuloa rasteille!


Terveisin,

Kuntorastitiimi